Нова опція Показувати статус активності включена за замовчуванням у налаштуваннях Instagram. Про це повідомляє The Verge.

Люди, з якими ви раніше листувалися, можуть побачити, коли ви востаннє використовували додаток. Відстежувати статус активності зможуть тільки ті, на кого підписаний користувач.

Якщо ви листувалися з закритим аккаунтом, який потім відписався від вас, вам все одно буде видно, коли цей користувач був у мережі.

Офіційного анонса функції не було, ймовірно, вона поки тестується і може бути доступна не для всіх користувачів. Функція за замовчуванням активна в налаштуваннях Instagram.

Щоб відключити статус активності в Instagram вручну, потрібно перейти на свій профіль і знайти в налаштуваннях пункт Show Activity Status, зробивши перемикач білим.