Site icon INTVua

Парамедик “Тайра” розповіла про умови перебування в російському полоні (фото)

Время чтения:1 Минут

Звільнена з полону парамедик Юлія Паєвська "Тайра" вперше після повернення написала пост на Facebook, де розповіла про те, в яких умовах окупанти утримують українських захисників.

Моя вага на тепер близько 50 кг. Я занадто виснажена і виглядаю жахливо. Але мною опікуються найкращі лікарі і скоро я повернусь в стрій.

Більше за все мені боляче за долю хлопців і дівчат, що сидять в застінках ворога – коли ти там здається, що надії немає, і Україна уже не існує як держава.

Необхідно добитись аби всі полонені були захищені міжнародною конвенцією з прав людини, бо коли ми там – ми абсолютно безправні як раби. 

Жодних передач нам не дають, жодної інформації про сім’ю ми не маємо, лікарська допомога недоступна. Умови утримання нагадують концтабір, і я би не дуже здивувалась опинившись одного разу в газенвагені. І я не жартую, на жаль.

І це тільки малий відсоток того що відбувається в кам’яних мішках за лінією зіткнення. Ця тема болюча і гостра.

Також "Тайра" опублікувала своє фото зі спини, де видно, як вона виглядає зараз.

Нагадаємо, що Юлія Паєвська записала відеозвернення, в якому висловила переконання, що всі українці, які перебувають у заручниках у окупантів, незабаром повернуться додому.

По материалам: Подробности

Happy
0 0 %
Sad
0 0 %
Excited
0 0 %
Sleepy
0 0 %
Angry
0 0 %
Surprise
0 0 %
Exit mobile version