Site icon INTVua

Як вибрати Power Bank, щоб завжди залишатися на зв’язку

Время чтения:2 Минут

Зовнішній акумулятор або Power Bank — один з найнеобхідніших пристроїв для сучасної людини. Ми не завжди маємо змогу зарядити всі свої гаджети вчасно, у зв’язку з чим дуже часто доводиться шукати альтернативні джерела енергії. А особливо зараз, коли діють планові та аварійні відключення електроенергії, проблема може виникнути в будь-який момент. Тому, щоб не залишитися без зв’язку та деяких інших благ цивілізації, потрібно мати альтернативний варіант отримання заряду.

Які види існують

Портативні зарядні пристрої в залежності від призначення поділяються на наступні види:

Крім цього вони можуть забезпечити роботу й інших приладів. Наприклад, при наявності потрібних перехідників повербанк здатен живити лед-лампу, роутер тощо.

Відрізняються перечислені пристрої за кількістю роз’ємів та їхніми видами, ємністю, напругою, силою струму тощо.

Зараз продається багато універсальних моделей, за допомогою яких можна заряджати різні гаджети, в тому числі й одночасно. Вони оснащені просунутими контролерами, які адаптують силу струму під споживача, і кількома роз’ємами. Також існують моделі, які підтримують бездротове заряджання.

Сучасні повербанки оснащуються акумуляторами двох типів:

Як вибрати Power Bank

В першу чергу потрібно визначитися з призначенням портативного акумулятора. Тобто, для заряджання смартфона характеристики будуть одні, для ноутбука — інші, для кількох пристроїв — ще інші. 

Дивіться на кількість та види роз’ємів. Вони бувають наступними:

Зверніть увагу на наявність бездротової зарядки, якщо гаджет, який ви збираєтесь заряджати, має таку функцію.

Також сучасні повербанки оснащуються роз’ємами, які підтримують швидке заряджання, що значно скорочує тривалість процесу.

Серед додаткових опцій корисними будуть наявність світлового індикатора або дисплея, ліхтарика тощо.

Ємність Power Bank — головна характеристика на сьогодні

В сьогоднішній ситуації головним параметром є ємність — кількість енергії, яку може зберігати портативний акумулятор. Вона повинна бути великою, щоб можна було здійснити кілька циклів заряджання смартфона. Але при виборі варто розуміти, що часто реальна ємність не відповідає заявленій. Тобто, за допомогою Power Bank, на якому написано 10000 мАг, ви, швидше за все, не зможете зарядити смартфон на 5000 мАг два рази. Цієї енергії буде достатньо для одного повного циклу і приблизно для половини другого.

Тому, якщо ви вибираєте повербанк для двох повних циклів заряджання, дивіться на моделі з 15000 мАг. Та краще, щоб ємність була ще більшою, оскільки зараз не можна передбачити, протягом якого часу не буде змоги заряджати смартфон чи інший гаджет від звичайної розетки.

Happy
0 0 %
Sad
0 0 %
Excited
0 0 %
Sleepy
0 0 %
Angry
0 0 %
Surprise
0 0 %
Exit mobile version