У житті кожного смартфона або мобільного телефону одного разу настає момент, коли потрібно замінити його акумулятор на новий. У такій ситуації кожен користувач задається питанням, вибрати недорогий аналог або ж оригінальну батарею. Зараз і спробуємо розібратися, яке рішення краще.

Вартість

 Це, безумовно, один з найважливіших параметрів, яким керується більшість користувачів. Неоригінальний накопичувач здебільшого вдвічі або навіть у кілька разів дешевший за оригінальну продукцію. Звісно, низька ціна дуже приваблива, але чи варто йти у неї на поводу?

Питання безпеки

 Якщо ви стежите за новинами світу електроніки, то, напевно, стикалися з шокуючими історіями, коли смартфони, що вибухали, завдавали каліцтва своїм власникам. Також існує чимало заміток про загоряння акумуляторних батарей. Насправді хімічний накопичувач енергії справді може бути небезпечним, якщо не дотримуватися норм і рекомендацій щодо її використання та утилізації. Це стосується абсолютно всіх батарейних модулів і тут немає будь-якого поділу на оригінальну або ж аналогову продукцію. І навіть якщо це буде акумулятор iPhone, все одно слід дотримуватися техніки безпеки.

 Звісно ж, трапляються в продажу і неякісні підробки, які повністю не відповідають висунутим до них вимогам, тому така «піратська» продукція дійсно може нести небезпеку навіть під час правильного її використання. Таким чином, купувати варто батареї тільки у перевірених продавців. Замовити акб для смартфона Samsung рекомендуєм тут https://www.aks.ua/uk/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/samsung

Супутні проблеми «піратських» батарей

 На жаль, безпека не єдина проблема, що виникає під час купівлі несертифікованих батарейних модулів. Сумніви може викликати також потужність, тобто заявлена виробником цифра може сильно не відповідати реальним показникам. Купивши, наприклад, батарею ємністю 2000 мАг, ми справді можемо отримати елемент з вдвічі меншим ресурсом, тобто — 1000 мАг. У такому разі можна стверджувати, що отримуємо те, за що платимо.

Як відрізнити оригінальний акумулятор від аналога?

 Насправді виявити підробку досить просто і перше, що привертає увагу, це ціна. Давайте не будемо обманювати себе, що нам пощастило знайти оригінальну батарею за сущі копійки. Ціни на оригінальні батареї зазвичай становлять не нижче 15-20 доларів. Вартість, звісно, сильно залежить від того, на який смартфон або телефон ми купуємо акумулятор і яка компанія його виготовила.

 Звичайно, під час купівлі давайте перевіримо, чи присутні на акумуляторі маркування виробника. Якщо ви купуєте, наприклад, батарею на Xiaomi за посиланням https://www.aks.ua/uk/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/xiaomi, то на ній буде відповідний друк логотипу. Щоб не припуститися помилок, можна порівняти старий АКБ з потенційною покупкою.

Чи всі аналоги погані?

 Звичайно, це не так. На ринку є багато компаній, які виробляють аксесуари для мобільних телефонів належної якості. Подібні запчастини не поступаються за своїми параметрами оригінальним батареям. При купівлі такого продукту не потрібно турбуватися про те, що щось піде не так. Однак такі копії також недешеві і не сильно відрізняються за ціною від фірмових.

 Загалом остаточний вердикт досить простий, коли йдеться про батареї, віддавайте перевагу все ж таки фірмовим аксесуарам, а не дуже дешевим замінникам.

Shares:
Добавить комментарий