Окупанти порушують права українських полонених та змушують їх збирати тіла на полі бою

Окупанти порушують права українських полонених та змушують їх збирати тіла на полі бою

Окупанти порушують права українських полонених, які захищає Женевська конвенція. Про це повідомляє в Telegram омбудсмен Людмила Денісова.

Так, українців змушують зібрати тіла товаришів по службі на полі бою.

Полонених відправляють на окуповану частину Луганської області на примусові роботи, змушуючи збирати тіла своїх загиблих товаришів по службі.

Відповідний відеоролик опубліковано одним з пропагандистських російських Telegram-каналів. На відео українських військових окупанти змушують відповідати, що нібито працюють вони на добровільній основі.

Також окупанти заявили, що тіла українських військових зберігатимуть "до встановлення діалогу" з Україною або поки родичі самі не приїдуть за ними.

Використовуючи роботу українських військовополонених, окупанти порушують статті 49 і 52 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Крім того, знімаючи пропагандистські відео, загарбники порушують статтю 13 Конвенції, в якій відзначається гуманне поводження з військовополоненими, які завжди повинні бути захищені, зокрема від актів насильства або залякування, а також від образ і інтересу публіки.

По материалам: Подробности

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Related Posts

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Добавить комментарий