2,5 мільйона біженців вже повернулися в Україну з початку війни – Frontex

Время чтения:1 Минут

2,5 мільйона біженців вже повернулися в Україну з початку війни - Frontex

2,5 мільйона українських біженців повернулися в Україну з початку повномасштабної війни в нашій країні. Про це повідомляє SchengenVisaInfo.com.

Європейське агентство прикордонної та берегової охорони (Frontex) оголосило, що понад 2,5 млн українців повернулися на батьківщину з початку російського вторгнення в Україну.

Протягом останніх десяти днів в середньому 37 000 українців щодня виїжджали з країн-членів ЄС, прямуючи в Україну і Молдову.

Згідно з даними Frontex, 5,5 мільйона громадян України втекли в ЄС з початку війни. А загальна кількість переміщених осіб, що в'їхали в ЄС, включаючи не громадян України, становить 7,3 млн.

"Кількість українців, які повертаються додому, продовжує перевищувати кількість людей, які залишають країну", – йдеться в повідомленні.

Там також зазначили, що більша частина руху через кордон як і раніше фіксується на прикордонних переходах Польщі та Румунії.

"Frontex продовжує відстежувати потоки біженців, щоб полегшити перетин кордонів і підтримати коридори евакуації. Ми направили 481 офіцера і співробітника вздовж усього східного сухопутного кордону ЄС, в тому числі 345 до країн, які межують з Україною, для підтримки національних влад у прикордонному контролі", – уточнили у заяві.

На початку березня у Frontex оголосили, що допоможуть Румунії в управлінні прикордонною ситуацією через велику кількість біженців, які рятуються від війни. В результаті агентство відправило на румунський кордон понад 150 офіцерів, 45 патрульних машин та іншу техніку.

По материалам: Подробности

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Related Posts

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Добавить комментарий