Херсонщину будуть звільняти: жителів закликають виїхати з регіону

Время чтения:1 Минут

Херсонщину будуть звільняти: жителів закликають виїхати з регіону

Голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко закликав жителів Херсонщини виїхати з області, у тому числі через Крим, щоб полегшити роботу ЗСУ при звільненні територій. Таку заяву він зробив в інтерв’ю Укрінформу.

Так, я сам виступав із таким закликом (до людей виїжджати з тимчасово окупованого Херсона – ред.). Для чого він? Збройні Сили України повинні мати плацдарм для діяльності…

Для мене головне – зберегти максимальну кількість херсонців. І друге – полегшити роботу ЗСУ.

За словами очільника облради, всі "бачили, якою була агонія окупантів перед виходом із Бучі та Ірпеня, або ж як росіяни "звільняли" Маріуполь, повністю зруйнувавши 400-тисячне місто".

Для Херсона такий варіант звільнення є неприйнятним. І це розуміють президент, головнокомандувач ЗСУ і міністр оборони – якщо знести місто, то навіщо його звільняти?

Голова Херсонської облради закликав "усіх, хто має таку змогу", залишити окуповану територію. Він визнав, що наразі єдиний спосіб для виїзду з Херсона – через тимчасово окупований Крим.

Що стосується виїзду через Крим, то я вважаю: якщо людина рятує своє життя та свою родину, то нехай їде. На моє переконання, з моральної точки зору ми не маємо право їх засуджувати. Як я не засуджую жодну людину, яка лишається і чекає звільнення.

Нагадаємо, що ЗСУ просунулися в бік Херсону та мають тактичні успіхи.

По материалам: Подробности

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Related Posts

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Добавить комментарий