Як допомогти онкохворій людині, яка щойно дізналася про діагноз

Время чтения:1 Минут

Рак – це важке і для фізичного, і для морального стану людини захворювання. Він може проявитись різними способами, починаючи від систематичної втоми та закінчуючи відчуттям пухлини в тілі. Але ознаки онкології можуть бути схожими з іншими захворюваннями. Саме тому важливо вчасно звернутись в медичний центр та пройти повну діагностику.

Лікарі медичного центру врахують всі симптоми захворювання на рак та проведуть детальне обстеження для отримання точного діагнозу. Складність та вартість лікування може бути різною залежно  від типу, стадії захворювання, віку та загального стану пацієнта.

Лікування онкології в медичному центрі передбачає декілька методів, які можуть бути використані як окремо, так і в комбінації один з одним. Хірургічне лікування, хімієтерапія, імунотерапія, променева, таргетована та гормональна терапія – все це дає шанс на життя та підбирається індивідуально.

Також важливо надати хворому підтримувальну терапію, в яку входить харчування, фізична реабілітація та психологічна підтримка.

Велика частина з психологічної підтримки онкохворого посягає на близьких та рідних. Важливо не тільки знайти слова підтримки хворому на рак, але й розуміти, як правильно поводитись у такій ситуації. Для цього варто врахувати декілька простих правил:

  • Будьте емпатичними та слухайте. Дозвольте хворому висловити свої почуття та емоції без переривання. Будьте уважні до його слів та поважайте його думку.
  • Будьте терплячими. Хворий може відчувати фізичний біль у тілі, втому та інші проблеми, які можуть впливати на його настрій. Будьте терплячими та підтримуйте його.
  • Регулярно пропонуйте допомогу. Запитайте, чи треба допомогти з покупкою продуктів, відвідуванням лікаря або виконанням домашніх справ.
  • Залишайтеся оптимістами. Позитивний настрій може допомогти почуватися краще. Допомагайте знаходити позитивні моменти у житті, попри хворобу.
  • Будьте готові до складних розмов. Хворий може хотіти обговорити свої почуття щодо хвороби та майбутнього. Будьте готові до таких бесід, підготуйте щирі слова підтримки під час хвороби та дозвольте хворому висловити свої думки.
  • Надайте інформацію про доступні ресурси. Поділіться інформацією про групи підтримки, лікарів, які спеціалізуються на лікуванні раку, та інші ресурси, які можуть допомогти хворому.

Лікування раку за кордоном чи вдома вимагає багато ресурсів і матеріальних, і психологічних. Тому дуже важливо, аби в цей момент людина, яка стикнулась з цією хворобою, відчувала міцну підтримку від оточення. Від цього частково і залежить успіх лікування.  

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Related Posts

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Добавить комментарий