Гуманітарні коридиори на 30 березня

Время чтения:1 Минут

Гуманітарні коридиори на 30 березня

Українська влада на 30 березня погодила три "зелених коридори" для евакуації населення та доставки гуманітарної допомоги, із них усі в Запорізькій області. Про це повідомляє віце-прем’єр-міністерка Ірина Верещук

На сьогодні погоджено 3 гуманітарних коридори:

  • для евакуації маріупольців і доставки гуманітарної допомоги до міста Бердянськ,   
  • доставки гуманітарної допомоги і евакуації людей з міста Мелітополь, 
  • а також для проїзду колони людей на власному транспорті з міста Енергодар до Запоріжжя

"Сформовані колони автобусів і вантажівок з гуманітарною допомогою вже вирушили з міста Запоріжжя. Ми вимагаємо від окупаційних військ дотриматись взятих на себе зобов'язань і пропустити гуманітарні колони через блокпости. На зворотному шляху в місто Запоріжжя до гуманітарних колон з Бердянська і Мелітополя зможуть приєднатися люди на власному транспорті", – сказала вона.

Верещук розповіла, що 29 березня українська делегація на переговорах у Стамбулі передала представникам РФ пропозиції евакуації людей із найбільш постраждалих 97 населених пунктів у дев’яти областях, де відбуваються бойові дії. Наразі Україна чекає на погодження цих коридорів.

Міністерка розповіла, що в російському Бєлґороді відбулася самовільна детонація застарілих боєприпасів на складі. Подібні боєприпаси зберігають російські окупанти в "зоні відчуження" біля Чорнобильської атомної електростанції. 

Вона закликала окупантів негайно відвести війська від ЧАЕС та звернулась до Радбезу ООН з проханням ввести спеціальну місію для контролю за демілітаризації зони навколо.

По материалам: Подробности

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Related Posts

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Добавить комментарий