Церковне свято 2 травня: прикмети і заборони дня

Время чтения:1 Минут

Церковне свято 2 травня: прикмети і заборони дня

У понеділок, 2 травня, на честь пам'яті святого сьогодні відзначається народне свято – Іван Воїн. Святий Іоанн жив у VIII столітті. У молодих літах він залишив все мирське і в пошуках духовного життя відправився в лавру святого Харитона. 

Православне свято 2 травня – день пам'яті блаженної Матрони. Матрона народилася в 1881 році в Тульській губернії і з дитинства страждала, так як була незрячою. Вона стала четвертою дитиною в небагатій селянській родині, тому мати хотіла віддати її в притулок. Він такого вчинку жінку вберегло знамення – слід опуклого хрестика на грудях дитини.

Прикмети 2 травня

  • береза розпустилася раніше за вільху і клен – чекати посуху влітку;
  • тепла погода сьогодні – кінець місяця буде прохолодним;
  • ворони літають зграями – до погіршення погоди;
  • дикі качки в'ють гнізда далеко від води – до безлічі злив влітку.

Сон з 1 на 2 травня збувається протягом 10 днів.

Що сьогодні не можна робити

У цю дату заборонено ходити в старому одязі, краще надіти новий, тоді весна подарує удачу і щастя. Не відмовляйте в допомозі нужденним, інакше самі опинитеся на їх місці. Утримайтеся від того, щоб відправлятися в подорож – знайдете невдачі в дорозі і витратите багато грошей.

Що можна робити 2 травня

Православні віруючі можуть сьогодні помолитися святій Матроні про здоров'я і благополуччя для себе і своїх близьких. У слов'ян був обряд на цей день – люди виходили в поле, кланялися на всі боки, потім розстеляли полотно на землі, залишали на ньому пиріг і йшли. Такий ритуал називався "одягнути весну в новину". Вважалося, що якщо так зробити, то боги подарують хороший урожай і теплу погоду.

По материалам: Подробности

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Related Posts

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Добавить комментарий