Як українці можуть допомогти у розмінуванні територій

Время чтения:1 Минут

Як українці можуть допомогти у розмінуванні територій

Після нинішньої війни на розмінування території України піде багато років. Про це перший заступник голови МВС Євген Єнін.

Досі знаходять небезпечні боєприпаси часів Другої світової війни. 

До повномасштабного російського вторгнення Україна посідала п'яте місце у світі за кількістю жертв інцидентів, пов'язаних із протипіхотними мінами та боєприпасами, які не розірвалися.

Наша країна також входила до трійки "лідерів" за кількістю інцидентів, викликаних протитранспортними мінами. І все це результат бойових дій на сході України, які розпочалися у 2014-му році.

За його словами, з квітня 2014-го до 2021 року в Україні загинули або отримали поранення, підірвавшись на мінах, понад 1000 людей, тепер таких випадків буде набагато більше.

Інтенсивність, з якою росіяни "засівають" наші території різного роду снарядами, бомбами та вибухонебезпечними предметами, значно перевищує те, що ми бачили під час конфліктів в інших європейських регіонах у 90-х та на початку 2000-х.

Розмінування буде тривалим, але на допомогу приходять західні фахівці, нові технології та звичайні люди, які не є фахівцями у цій справі: у МВС створили мобільний додаток Розмінування України.

Там можна, виявивши підозрілий предмет, його сфотографувати, зняти відео, відправити геолокацію і туди протягом кількох годин будуть направлені вибухотехніки. За перший тиждень ми отримали понад 2 тисячі заявок.

По материалам: Подробности

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Related Posts

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Добавить комментарий