Українці можуть співати Цоя та Висоцького – В’ятрович

Время чтения:1 Минут

Українці можуть співати Цоя та Висоцького - В'ятрович

Закон про заборону російської музики в Україні не поширюється на Віктора Цоя та Володимира Висоцького. Про це заявив один з авторів законопроекту, народний депутат Володимир В'ятрович, повідомляє "КП в Україні".

У законі сказано, що забороняється транслювати у будь-якому вигляді виконавців, які були громадянами країни-агресора після 1991 року. Шанувальники творчості Володимира Висоцького чи Віктора Цоя можуть бути спокійними – обидва померли до проголошення Україною незалежності, тому не заборонені.

Водночас Булат Окуджава, який помер у 1997 році, та Муслім Магомаєв опиняються під забороною. 

Читайте також

В Україні з'явиться "білий" список російських артистів

Слухати російських виконавців у себе вдома не забороняється, пояснили юристи. Це справа індивідуальна – як із переглядом порнографії. А ось щодо виконання в публічному просторі, то тут питання спірне.

"Ви можете співати під гітару на пікніку у своїй компанії, але якщо вас чутимуть сторонні, то не можна", – каже Володимир В'ятрович.

Юристи звертають увагу, що покарання за порушення закону – це штраф у розмірі 10% вартості ліцензії.

Йдеться про заборону трансляції виконавця юридичною особою, яка отримала на таку діяльність ліцензію. Відтак на приватну особу цей закон не накладає заборони.

Тож якщо на пляжі хтось кричатиме під гітару "Рюмка водки на столе", його може наздогнати самосуд, а може й поліція оштрафувати за порушення громадського порядку.

19 червня Верховна Рада ухвалила закон про заборону російської музичної продукції у публічному просторі. Він передбачає створення білого списку російських артистів. Тільки ті, хто потрапив у перелік, зможуть, як і раніше, гастролювати в Україні, а їхня музика – крутитися на радіо та музичних каналах.

Нагадаємо, що у Тернополі й Івано-Франківську вуличним музикантам заборонили співати російською.

По материалам: Подробности

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Related Posts

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Добавить комментарий